Give a summary of your email to your recipients

BİZDEN HABERLER

TEPAV Toplantısı: Ekonomide İstikrar ve Hukuk

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 6 Mart tarihinde "Ekonomide İstikrar ve Hukuk" toplantısı düzenledi. Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, TEPAV Kurucu Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ile TEPAV Program Danışmanı ve TOBB-ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay'ın konuşmacı olduğu toplantının moderatörlüğünü TEPAV Hukuk Çalışmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Levent Gönenç üstlendi. 

Av. Mehmet Gün "Vasat bir hukuk sistemi, vasat bir yargı sistemi var ise orta demokrasi ve orta gelir tuzağına düşülüyor. Ekonomide kalıcı iyileşme istiyorsak işe yargıyı iyileştirmekle başlamalıyız." dedi.

> Tamamını oku

Anayasa Candır Webinar Serisi Yayınları 

Derneğimiz üyeleri Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun ile Av. Burhan Uyan'ın, 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız için Anayasamızın kapağını merak ve sevgiyle araladığı webinar serimiz tüm hızıyla devam ediyor. 

Konuşmacılarımız Mart ayında "Mutluluk için Hukuk Devleti", "Anayasamızın Kaşıkçı Elması: Kanun Önünde Eşitlik Maddesi", "Can Özümüz Anayasal Özgürlüklerimiz" ve "Anayasal Özgürlüklerimizin Yaşam Kaynağı: Temel Haklarımız" başlıkları altında bu önemli kavramları ve birbirleriyle olan ilişkilerini değerlendirdiler.

> İzlemek için

BAŞKAN AV. MEHMET GÜN'DEN

Ekonomik Sorunlara Kalıcı Çözüm: Daha İyi Yargı

"Yargıdaki vasatlık, orta demokrasi ve orta gelir tuzaklarının sebebidir. Bu ikiz tuzaklardan kurtulmak daha iyi yargı ile mümkündür. Doğal görevini yapmakta özgür olan bağımsız yargı hukukun üstünlüğünü sağlayarak devlette ve makro alanda ekonomi yönetiminin hukukun sınırları içinde faaliyet göstermesini, yönetimde ve ekonomide istikrarı sağlamanın en temel yapıtaşıdır."

14 Mart 2024 tarihli Yetkin Report makalesi yayında.

> Tamamını Oku

Türkiye, OECD’nin “Gri Listesinden” Çıkabilir mi?

“Gri listeden çıkmak için, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in öngördüğünün çok ötesinde şeyler yapmak gerekiyor. Anayasayı değiştirerek 105’inci ve 106’ncı maddelerdeki fiilen gerçekleşmesi imkânsız nisapları tamamen kaldırmak, rüşvet suçlarında doğrudan dava açılmasına izin vermek, HSK’nin oluşumunu yeni baştan ve tam tarafsız olacak şekilde değiştirmek ve iktidara gelen siyasilerden ve emirlerindeki üst düzey yöneticilerden oluşan elit yönetici zümresini kapsam dışında tutan istisnaları kaldırmak zorunlu.”

26 Mart 2024 tarihli Yetkin Report makalesi yayında.

> Tamamını Oku

Yargı Nasılsa Ekonomi Öyledir

“Hukukun üstünlüğü ile yargının hukuk kurallarını bağımsızca işletebilmesinin önemini anladığımızda, ekonomik ve sosyal sorunlarımızı hızla çözebiliriz. Hukuk, ekonomik aktörlerin arasındaki ilişkileri düzenleyen ekonominin sinirleri ve damarları gibidir. Yargı ise bu damarların ve sinirlerin iyi ve sağlıklı işlemesini sağlayan kalp ve beyin gibidir. Yargı ekonominin kalbidir.”

12 Mart 2024 tarihli 9 Eylül Gazetesi makalesi yayında.

> Tamamını Oku

Yolsuzlukları Örtme Kanunu!

"Yolsuzluğa bulaştıkları, rüşvet aldıkları kanıtlansa bile yargı ve sair kamu görevlilerini cezalandırmayı engelleyen bu sorumsuzluk kültürü, tüm devlet kurumlarını ve kamu görevlilerini sarmış durumda. Öte yandan sözde beş yılda bir yapılacak mal bildirimleriyle rüşvet ve yolsuzluğu önleyeceğini söyleyen kanun, aslında bir palavra!"

26 Mart 2024 tarihli 9 Eylül Gazetesi makalesi yayında.

> Tamamını Oku

Bağımsız Avukatlar Mesleki Eğitim Programı: Can Atalay Kararları Tahlili

Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, Bağımsız Avukatlar'ın düzenlediği eğitim programında Av. Abdülhalim Yılmaz ile mahkeme kararları üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Basın Bülteni: Yargı Vasıtası ile Hakkını Alabileceğini Kesin Olarak Düşünenlerin Oranı Yüzde 20!

Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u, yargı hizmetlerinde memnuniyeti sağlayacak kalite unsurlarını resmi olarak tanımlamaya ve kamuoyuna açıklamaya davet etti.

> Tamamını Oku

GÜNCELE DAİR

Daha İyi Yargı Derneği’nin çalışma alanlarında öne çıkan raporları ve haberleri bu bölümde sizler için listeledik.

V-Dem Demokrasi Raporu:  V-Dem Enstitüsü, her yıl küresel demokrasi endeksini ölçtüğü raporun 8'incisini "Demokrasi Sandıkta Kazanıyor ve Kaybediyor" başlığıyla yayımladı. 

ÜYE VE PAYDAŞLARIMIZDAN

Bir Üst Lige Terfi ve Hukuk Sistemi

Prof. Dr. Fatih Özatay; Ekonomi Gazetesi

“Salı günü, Türkiye’nin doğru işler yapması halinde sıçrama yapabilecek bir potansiyele sahip olduğundan söz ediyordum. ‘Doğru’ işlerin başında adil bir hukuk sisteminin oluşturulması, hızlı çalışan bir yargı sistemi tasarlanması ve kural hakimiyetinin sağlanması geliyor. Hukuk ile ekonomi arasındaki ilişki üç boyutta ele alınabilir: Makroekonomik istikrar, büyüme-kalkınma ve gelir dağılımı.“

> Tamamını Oku

KVK Kanunu’nda Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Yurt Dışına Veri Aktarımı Kapsamında Yapılan Değişikliklere İlişkin Değerlendirmeler

Prof. Dr. Murat Volkan Dülger, Av. Gülçin Gümüş

Kurucu üyemiz Prof. Dr. Murat Volkan Dülger'in Av. Gülçün Gümüş ile yazdığı makale; 7499 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler uygulamadaki sorunlara ışık tutabilecek ve hem veri sorumlularının hem de uygulamacıların yollarını bulabilmelerini sağlayacak mı? sorusunu yanıtlıyor.

> Tamamını Oku

Competition Law in Digital Markets

Hon. Diane P. Wood, Cecilio Madero and Dr. Gönenç Gürkaynak

Kurucu üyemiz, ELIG Gürkaynak kurucu ortağı ve ELIG Gürkaynak rekabet hukuku ekibinin başkanı Dr. Gönenç Gürkaynak, 4 Mart 2024 Pazartesi günü “Dijital Piyasalarda Rekabet Hukukunda Seçilmiş Güncel Sorunlar ve Eğilimler” başlıklı Legal 500 webinarının moderatörlüğünü yaptı.

> İzlemek için

Adalet Günlüğü; 26 Mart 2024

Av.Selin Nakıpoğlu ve Av.Kemal Aytaç, Prof.Dr. Adem Sözüer; Gerçek Gündem TV 

Kurucu üyemiz Prof. Dr. Adem Sözüer, Adalet Günlüğü, Av.Selin Nakıpoğlu ve Av.Kemal Aytaç'a konuk oldu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

> İzlemek için

ETKİNLİKLER

Suç Gelirlerini Aklamanın Nedenleri, Yöntemleri ve Sonuçları Semineri 

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen seminerde Ceza Hukuku Departmanı Başkanı Ufuk Baki'nin moderasyonunda kurucu üyemiz Prof. Dr. Murat Volkan Dülger ve  Doç. Dr. Kerim Çakır konuşmacı olarak yer aldı. 

> Tamamını Oku

Tüketicilerin Kolektif Düzeyde Korunması Sempozyumu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Tüketici Hakları Komisyonu tarafından, Dünya Tüketici Hakları dolayısıyla düzenlenen sempozyum, 16 Mart 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. R. Erhan Toprak'ın başkanlığındaki "Seri Ayıp Halinde Müdahale" başlıklı oturumda kurucu üyemiz, TBB Tüketici Hakları Komisyonu Sözcüsü Av. Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal ve Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergüm Kılıç konuya ilişkin görüşlerini açıkladı.

> Tamamını Oku

Değerli katkılarınızı bekliyoruz.

Daha İyi Yargı çalışma alanları ile ilgili olmak üzere  yayınlanmasını istediğiniz yazılar ve etkinlikler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin

 

Bizi Takip Edin:

 

Bize Ulaşın:

info@dahaiyiyargi.org

www.dahaiyiyargi.org

Bültenimizde ve web sitemizde üyelerimizin görüşlerini ve tavsiye ettikleri etkinlikleri yayınlamaktan memnuniyet duyacağız. Daha İyi Yargı çalışma alanları ile ilgili olmak üzere yayınlanmasını istediğiniz yazıları ve etkinlikleri info@dahaiyiyargi.org adresine gönderebilirsiniz.

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.

ESENTEPE MAH.ŞEHİT ÜSTEĞMEN MEHMET GÖNENÇ SOK.GÜN PARTNERS AVUKATLIK BÜROSU NO:2/1 ŞİŞLİ İSTANBUL 34394 istanbul TR